Trustpilot A/B test slutfört

Nu kommer resultatet som jag gått o väntat på.

Efter att ha väntat i hela 15 dagar med detta A/B test så hade det nu slutat och google hade hittat sin vinnare och inte helt oväntat är det den varianten med Trustpilot som var den stora vinnaren.

Varianten utan Trustpilot hade vi produkter som vi sänkt priset på och trodde dessa skapade ett visst intresse. Något som jag dock antagit att dom inte riktigt gör för av någon anledning så säljer det inte så bra fast priset är lågt. Vår konverterings grad har varit rätt låg den senaste tiden och jag har varit väldigt dålig på att fixa till det när det varit fullt upp. Vilket vill säga hela det senaste året. Men kunderna har alltid varit det man prioriterar i första hand och det känns nu som det verkligen lönar sig. Då vi inte fått under 4 av 5 stjärnor i betyg.

Betygen i sig är en sporre till att göra allt mycket bättre och slita för att få exakt var enda kund riktigt nöjd men även ett enkelt tack i kundtjänst kan få en dag att bli riktigt bra.


Hur gick det då.

Av nästan 5000 som gick igenom testet. Inte alla besökare då utan endast dom som kom in genom startsidan och versionen med Trustpilot var hela 117% bättre än originalet. Själv trodde jag att det skulle plana ut från dom 103% som vi hade tidigare. Värdet per besökare gick upp till 7,79kr och medelvärdet per order ökade med 50kr från 400kr till 450kr.


Det andra som sticker ut är att snitt tiden på Trustpilot varianten var 3,44 min mot originalet som hade 6,29 min.
 Och det enda som jag kan få fram av detta är att dom inte riktigt hittat informationen om leveranser/kundnöjdhet eller liknande. Så vad jag tror om det är att dom stannat kvar och letat lite men när dom inte hittat så kan dom ha tröttnat och dragit.

Vet inte riktigt men det är ju bara vad jag tror. Någon som har några andra tankar så kommentera gärna. Alltid roligt o höra en åsikt.


En sak är säker och då har jag testat rätt många olika saker på sajten innan. Detta är det resultat som har varit absolut bäst. Sen om det är helt hundra det vet man aldrig men det duger för mig.

Det kommer komma fler poster här om detta och då kan vi även se hur det påverkar hela sajten så fortsättning följer.

29 apr 2013

Nyhetsbrev