Trustpilot A/B test

Som rubriken lyder så håller vi i detta nu på att testa Trustpilot med ett A/B test.

Förbättra konverteringen

Själv så är man väldigt kåt på att förbättra sitt resultat med så enkla medel som möjligt och helst ska det inte kosta något heller. Vi kör nu ett test efter att jag både blivit övertalad och kändes som om man blev lite lurad in på det men tänkte jag offrar dessa 12000 som det kostar för ett år och kör på det. Se vad det kan ge och analyserar det ordentligt.

Förhandstitt på resultatet

Testet har endast pågått några dagar och inkluderar inte alla besökare men vi har i alla fall fått igenom 1100 personer på testet. Just nu kan jag säga att jag är lite paff över resultatet. Då det är 103% bättre än orginalet. Nu ska man inte dra för hastade slutsatser över detta då det inte är så många som gått igenom testet än men ändå verkar det rätt bra. Kanske är det just det som har saknats på sajten då folk tycker om att läsa vad andra tycker.

trustpilot.jpg

Tagga sig själv med Trustpilot

En annan sak som är rätt bra med just Trustpilot är att man får fram sanningen om folket som handlar och man triggar sig själv till att ha en bättre service än vad dina konkurrenter har. Man vill ju vara bäst på deras hemsida. Att kunna visa upp att dina kunder är nöjda med ditt jobb och få denna bekräftad är helt fantastiskt. Som e-handlare så vet man att det är dom som  är missnöjda som hör av sig men dom nöjda är tysta och fortsätter handla. Nu får man fram även de positiva kommentarerna och andra personer kan se vad tidigare kunder tycker.

Trustpilot eller koda själv?

Denna fråga har jag brottats med själv ett tag. Problemet att jag inte kodat det själv är att tiden inte räckt till samt att jag ville ha det bästa möjliga. Samtidigt som det faktiskt kan vara bra att ha en annan part som visar upp betygen för sidan så att besökare ser att vi inte manipulerar resultatet.

 

Tänk nu på att detta test inte är färdigt än på långa vägar utan endast en förhandstitt på hur det ligger till. Själv tror jag det kommer rundas av rätt mycket.

19 apr 2013

Nyhetsbrev