Mobil hemsida eller inte det är frågan?

Att göra hemsidan mobil.

Det känns som om det snart är ett måste. Sitter och fortsätter kolla igenom statistik för sidan. Nu när man äntligen har tiden till det. Försäljningen rullar på och i en hel vecka har man suttit och försökt ta igen på funktioner som ska förbättra för de som använder datorer. Men som vanligt den senaste tiden så orkar man inte riktigt ta tag i mobilsidan. Dels för att det är så mycket som skiljer sig från vanliga datorer men samtidigt att man inte riktigt har koll på vad man ska ta med och vad man ska lämna åt den vanliga datorvärlden.

Enligt statistiken på Dunken.se

Så har vi nu en av tre som besöker oss från mobila enheter. Riktigt kul samtidigt som det inte är det. Sidan fungerar i en mobil men den är inte en mobilsida vilket retar en. Avvisningsfrekvensen är betydande och även omvandlingsfrekvensen är mycket lägre.

Eftersom man har en sida som börjat komma till åren så är det väl dags att man uppgraderar sig men troligtvis endast att köra en sida som passar i alla format. Komma efter så här igen det är inget man vill uppleva.

Samtidigt så vill jag även försöka använda marknadsföringen via QR koder. En fantastisk möjlighet som man använder mycket för sällan.


Är det någon som har erfarenhet om uppgradering från vanlig sida till att även ha en som funkar i mobilen så hör gärna av er hur det har gått för er. Ökade ni mycket på försäljningen eller var det oförändrat?

29 maj 2013

Nyhetsbrev