Url omskrivningar på gång.

Url om skrivningar just nu under konstruktion.

Senaste veckan har vi nästan helt uteslutande jobbat med att ändra våra urler. Det som jag själv tycker har varit den jobbigaste biten med hela e-handeln är att det ändrar sig riktigt snabbt. Har man inte tid att följa med i utvecklingen av sidan så ramlar man ner några snäpp i sökresultaten. Förra våren bestämde jag mig för att nu jävlar ska jag ta mig tillbaka till toppen på alla mina ord helt själv och gratis. Det fungerade bra i början men sen för att avta.

Anledningen då var att jag i sommras bestämde mig för att flytta och strukturera om företaget till att bli renodlat e-handels företag igen. La allt med tryck till företag åt sidan, flyttade firman till en lokal till närheten av där jag bor och har inte massa spring.

Detta också för att kunna ha mer fokus på just e-handel. Under åren som vi har tryckt till företag så har vi missat att vara först med mobilanpassad sida, ändra om urler, lägga in betyg på produkterna samt att kommentera våra produkter. Allt detta kommer komma så småningom men först så var det nu url omskrivningar som stod först på listan för att kunna klättra lite högre upp på söken.

Allt har nämligen stått lite stilla innan vi kunnat göra detta. Man har avvaktat lite med länkar då man vet att vi ska skriva om dom snart så man vill ha så mycket kraft som möjligt till de nya länkarna.

Problem 1

Problemet har också varit att man inte vill göra detta när det är högtryck på sidan. Så jul och vår har fallit bort och eftersom jag inte själv gör det på servernivå så har det blivit lite svårare att få det till o passa in samtidigt som man ska kunna ha en vecka eller två då man endast behöver sätta fokus på just omskrivningarna.

Problem 2

Även om vi vet att omskrivningarna kommer göra det bättre på sikt så är det alltid riskabelt att ändra något som fortfarande fungerar och ger trafik och köp så blir man lite räddare för att göra fel. Hade vi inte haft något att förlora så hade det hela gått lite snabbare och då måste det bli perfekt direkt.

Problemen lösta?

Nu är allt fixat och man sitter och uppdaterar google webmaster tools hela tiden så att det inte ska vara några länkar som är fel, eller inte fungerar på grund av ändringar och liknande. Men en del länkar har blivit indexerade och har redan sett förbättringar på några av sökorden.

Målet med det hela är att kategorierna ska ge mycket mer trafik än tidigare. Mina produkter ska komma så nära toppen om inte första plats på sikt eftersom sidan i övrigt kommer bli så optimerad som den bara kan bli.

Ett litet fel har man dock gjort och det kommer man ju givetvis på efter men det är inte så farligt så det får va som det är. Det är att jag har satt /p/ före alla produkter och /k/ före alla kategorier. Detta kunde varit efter och utan / men skit samma nu är jag på gång och jag ska toppa mina sökresultat hur fan det än blir.

Så här ser länkarna ut som kommer komma på förstaplatsen i serpen bara så ni vet =)

http://www.dunken.se/varumarken/suntrip/suntrip-solhatt/

Och våra kategorisidor ser ut som nedanför.

http://www.dunken.se/herrklader/t-shirts/

Korta och helt okej. Inte perfekta men bra. Har man en gammal sajt från grunden så har man inte lika bra förutsättningar som att bygga en ny. Dock har man åldern i bakgrunden som gör att man har en hel del gamla länkar att luta sig tillbaka på.

Ha en trevlig helg!

 

 

5 apr 2013

Nyhetsbrev